Biolog: Husk nu at fiske tobis i område 4

Selvom dette års tobiskvote ikke er så fantastisk som sidste års, så er der alligevel grund til at glæde sig lidt. For succeshistorien for tobis-fiske
16 mar 2018

Selvom dette års tobiskvote ikke er så fantastisk som sidste års, så er der alligevel grund til at glæde sig lidt. For succeshistorien for tobis-fiskeriet er område 4, hvor kvoten er øget med godt 5.000 tons til lige under 60.000 tons i 2018.

Det er dog ikke sket uden en indsats, og derfor lyder der fra biolog i Danmarks Fiskeriforening, Henrik S. Lund, en kraftig opfordring til at huske fiskeriet i område 4 - også selvom det måske er bedre andre steder. For hvis succesen skal fortsætte, så kræver det at tobiserne bliver fisket - og gerne så tæt på kvoten som muligt.

- Jeg vil gerne opfodre til at I får sejlet over i område 4 og får fisket de her fisk. Jeg ved godt, der er langt, men hvis der bliver en periode hvor der er noget tegn til tobis, så er det med at fange tobis i område 4. Ellers kan vi ikke fastholde de her kvoter, konstaterer Henrik S. Lund, biolog i Danmarks Fiskeriforening PO.

Det er nemlig ikke noget godt signal, hvis kvoterne ikke udnyttes.

- Hvis man har en kvote i industrifiskeriet, og vi har en meget lav udnyttelse, så skaber det nogle problemer for os, lød det fra Hnerik S. Lund.

I 2017 blev der fisket op mod 18.-19.000 tons i område 4 ud af kvoten på 54.000 tons.

 

 

 

Flere Nyheder