Blåhvilling får det blå MSC stempel

[caption id="attachment_5028" align="aligncenter" width="620"] Når der fremover landes blåhvilling hos FF Skagen, vil fisken have det blå MS
12 feb 2016

[caption id="attachment_5028" align="aligncenter" width="620"]Landing blåhvilling FF Skagen Når der fremover landes blåhvilling hos FF Skagen, vil fisken have det blå MSC stempel[/caption]

To tredjedele af den samlede fangst fra det nordøstlige Atlanterhavs blåhvilling fiskeri er nu certificeret for bæredygtige fangstmetoder af Marine Stewardship Council (MSC). Det er fiskere fra Danmark, Holland, Irland, Skotland og Frankrig som i samarbejde har opnået MSC-certificering. Hos Danmarks Pelagiske Producentorganisation glæder man sig over, at det er lykkes at få fiskeriet MSC-certificeret.
- Jeg er meget glad for, at medlemmerne af de fem fiskeriorganisationer har fået MSC-certificeret fiskeriet af blåhvilling i det nordøstlige Atlanterhav. Det understreger endnu en gang det langsigtede engagement og vilje til at samarbejde hos de pelagiske flåder i EU for at sikre en bæredygtig forvaltning af fiskeriet, siger Esben Sverdrup-Jensen, direktør i Danmarks Pelagiske Producentorganisation.  Hos MSC er man begejstrede for, at et samarbejde mellem de forskellige fiskeriorganisationer har ført til MSC certificeringen.
- Certificeringen af blåhvilling fiskeriet er et fantastisk resultat for disse fiskere, og et eksempel på hvad der kan opnås, når fiskeriorganisationer arbejder sammen til gensidig fordel. En betydelig del af fangsterne af denne flåde vil finde vej til konsummarkeder,  men også en stor del til produktion af fiskemel og olie . Det passer godt i den tendens , vi observerer , hvor der er en stigende interesse blandt fiskemel og olie producenter for en troværdig kontrol af bæredygtighed, udtaler direktør Camiel Derichs, MSC Europe.

Meget selektive fangstmetoderDen kombinerede flåde på 72 fartøjer fisker efter den samme bestanden af blåhvilling, ved hjælp af pelagiske (flydetrawl) trawl, som er en meget selektiv fangstmetode i forhold til de fiskearter det fanger. Blåhvilling udgør mindst 99% af den gennemsnitlige samlede fangstsammensætning landet fra de 72 fartøjer. Fire af de certificerede fiskerier sælger primært til konsum, herunder surimi (fiskepinde) og til fyld i fisketærter, mens DPPO også forsyner fiskemel industrien. Der er en stigende efterspørgsel efter blåhvilling på de afrikanske og kinesiske markeder til konsum.

MSC certificeringen er gyldig i fem år, og vurderingen er foretaget af uafhængige revisorer fra ME Certificering ltd.

 

Flere Nyheder