Blæksprutter er ikke kun bifangst

[caption id="attachment_11487" align="aligncenter" width="620"] En del fiskere i Hirtshals har et supplement til deres primære fiskeri fra bifangst af
29 jan 2016

[caption id="attachment_11487" align="aligncenter" width="620"]WEB Hirtshals Havn sommeren 2015 En del fiskere i Hirtshals har et supplement til deres primære fiskeri fra bifangst af blæksprutter[/caption]

Normalt har blæksprutter været en irriterende bifangst, som det ikke har være besværet værd for fiskerne at tage med ind. I de senere år er der kommet flere blæksprutter i de danske farvande, og samtidig har en øget efterspørgsel fra opkøbere med en højere pris til følge gjort bifangst af blæksprutter til et fornuftigt supplement til det primære fiskeri for nogle fiskere.

Sidste år blev der landet 177 tons blæksprutter til en værdi på 5,3 mio. kroner. Året før blev der til sammenligning kun landet 36 tons til en værdi på 1,4 mio. kroner.

Selvom blæksprutterne i det store perspektiv ikke er en vigtig art i fiskeriet, så er det dog for nogle fiskere et kærkomment supplement.

- Der er kommet flere Skagerrak de senere år, og de fanges som bifangst i det blandende fiskeri, som mange af fiskerne her driver. Samtidig med at der er kommet flere blæksprutter, så er der også kommet bedre priser. Det har betydet, at fiskerne finder det umagen værd, at arbejde med blæksprutterne, selvom de laver en del svineri om bord, der kræver noget arbejde med at spule. Blæksprutterne giver fiskerne et supplement til deres primære fiskeri, men der er ingen, der fisker målrettet efter dem, fortæller Niels Kr. Nielsen, formand for Hirtshals fiskeriforening.

Flere Nyheder