Blæsevejr fik skipper og søn til at vælge fiskerimessen

[caption id="attachment_11169" align="aligncenter" width="620"] Intet er som bekendt sjældent så skidt, at det ikke er godt for noget. Blæsevejr holdt
12 okt 2015

[caption id="attachment_11169" align="aligncenter" width="620"]Arne Falk med sønnen Akim Falk Intet er som bekendt sjældent så skidt, at det ikke er godt for noget. Blæsevejr holdt R 41 Polarbjørn ved kajen, men skipper Arne Falk og sønnen Akim Falk fik så istedet for jomfruhummerfiskeri mulighed for at kigge ind på DanFish messen[/caption]

På turen rundt i messehallerne på DanFish International 2015 i Aalborg støder Fiskeri Tidende på skipper Arne Falk samt sønnen Akim Falk. Vi får en snak med dem om, hvorfor de er på messe, og hvordan fiskeriet er i øjeblikket.

- Vi er taget på messe på grund af det dårlige vejr. Og så for at få lidt inspiration. Det er bestemt ikke meningen, at vi skal bruge penge heroppe. Vi vidste, at messen blev afholdt, og da vi så vejrudsigten, besluttede vi at køre herop tirsdag, hvor vi tog en overnatning. Det er også vejrudsigten, der afgør, om vi tager på havet i morgen, eller om vi holder tidlig weekend, fortæller Arne Falk til Fiskeri Tidende.

I år prøver de to fiskere fra Bornholm at fiske en anden art, end de plejer.

- Vi købte to hummertrawl i Strandby, og så tog vi til Gilleleje i august for at fiske jomfruhummer. Det har været lidt tungt at komme i gang, fordi vi fik motorproblemer, da vi kom til Gilleleje, men de nye trawl virker fint, og der er nogle gode priser på jomfruhummer – også selv om vi lejer fisken, kan det betale sig at fiske jomfruhummer. Vi ligger i Gilleleje, og det er også der, vi lander fisken, siger Arne Falk.

De to fiskere fra Bornholm ville gerne tilbage til solskinsøen og fiske torsk og rødspætter igen.

- Normalt ville vi fiske rødspætter i november og december, men med de små priser, der er i øjeblikket, er det et stort spørgsmål, om vi gør det. Eller om vi bliver ved med at fiske jomfruhummer her i Kattegat, siger Arne Falk.

Fartøjet R 41 Polarbjørn er en trækutter, som er bygget i 1962.

- Min far har haft den før mig, og nu har jeg haft sønnen med siden marts måned i år. Så hvis han overtager fartøjet, bliver det tredje generation, siger Arne Falk.

Flere Nyheder