Borgmestre fortsætter kamp i EU

Selv om det ikke lykkedes at få ændret på det lange torskestop i fiskeriet i den vestlige Østersø i år, så fortsætter en række borgmestre sammen med D
25 maj 2016

Selv om det ikke lykkedes at få ændret på det lange torskestop i fiskeriet i den vestlige Østersø i år, så fortsætter en række borgmestre sammen med Danmarks Fiskeriforening PO fortsat kampen for at undgå, at fiskerne havner i den samme situation næste år.

Det er årsagen til, at en række borgmestre – primært fra Fyn – sammen med formanden for Bælternes Fiskeriforening, Allan Buch, og chefbiolog i Danmarks Fiskeriforening PO, Michael Andersen, onsdag og torsdag i denne uge er i Bruxelles.

Allan Buch giver over Fyns Amts Avis udtryk for, at tidspunktet for turen til Bruxelles er den helt rigtige i forhold til at få sikret sig mod en gentagelse i 2017. I den kommende uge bliver den biologiske rådgivning for 2017 nemlig offentliggjort af ICES – noget som politikerne læner sig kraftigt op ad.

- Derfor er det vigtigt, at vi kan give udtryk for vores synspunkter. Vi hænger det blandt andet op på, at der også skal tages socioøkonomiske hensyn i forhold til biologiske, siger Allan Buch til Fyns Amts Avis.

Den danske delegation skal bl.a. have et møde med den danske parlamentariker Ole Christensen, der som det eneste danske medlem af Europa-Parlamentet har plads i Fiskeriudvalget. Der bliver også plads til møder med repræsentanter fra EU-Kommissionen samt fra Europeche, der er fiskernes egen fælles organisation i EU.

Flere Nyheder