Bornholmere inviterer på "sælsafari"

Politikere og presse er inviteret til Nexø mandag i den kommende uge, hvor Bornholms og Christianøs Fiskeriforening vil synliggøre de problemer, som ø
27 nov 2015

Politikere og presse er inviteret til Nexø mandag i den kommende uge, hvor Bornholms og Christianøs Fiskeriforening vil synliggøre de problemer, som øens fiskere har med de mange sæler, der ødelægger fiskernes grej og æder deres fangst.

- Fra Bornholms og Christiansøs Fiskeriforening mener vi helt klart at der er for mange gråsæler i Østersøen, og at de er en direkte trussel mod garn og krogefiskere og fiskebestandene, siger formanden for fiskerne på Bornholm, Thomas Thomsen.

Fiskerne planlægger derfor en sejltur til Ertholmene, så såvel politikere som presse ved selvsyn kan opleve problemets omfang. Det er dog på betingelse af, at vejret tillader det, understreger Thomas Thomsen.

De bornholmske fiskere har i øvrigt allieret sig med Inuit-Sila, der er en grønlandsk organisation, der arbejder for, at de grønlandske fiskere fortsat kan fange og afsætte sæler fanget på Grønland.

Det betyder, at man på havnen i Nexø vil byde de fremmødte politikere og pressefolk på smagsprøver med sælkød. Arrangementet begynder mandag kl. 10 ved Check-Point Marine på Nexø Havn.

Flere Nyheder