Bornholmere skal snakke sæler med WWF

Onsdag i denne uge skal to bornholmske fiskere mødes WWF Verdensnaturfonden for at snakke om sæler. Det sker på et møde i København, hvor også det lok
03 feb 2015

Onsdag i denne uge skal to bornholmske fiskere mødes WWF Verdensnaturfonden for at snakke om sæler. Det sker på et møde i København, hvor også det lokale folketingsmedlem Claus Larsen-Jensen deltager sammen med professor Kurt Buchmann fra Københavns Universitet.

- Ingen er i tvivl om, at WWF Verdensnaturfonden beskytter truede dyr, men det interessante er, at deres indsats ikke bare er styret af følelser, lyder det fra Claus Larsen-Jensen, der mener, at fiskerne er nødt til at gå nye veje, hvis de skal have gjort noget ved problemstilingen med de mange sæler.

- Hvad der kan komme ud af mødet, er ikke til at sige på forhånd, men ingen forsøg skal undlades for at finde løsninger på sælproblemet i forhold til fiskerne, siger Claus Larsen-Jensen til Bornholms Tidende.

De to fiskere, der deltager på mødet, er formanden for Bornholms & Christianøs Fiskeriforening, Thomas Thomsen, samt Claus Stenmann Hansen.

Flere Nyheder