Bornholmerformand: Det er meget ulykkeligt

Formanden for de bornholmske fiskere er meget ærgerlig over, at fiskerne nu bliver opfordret til at blive ved kaj de kommende dage, fordi afregningspr
08 maj 2015

Formanden for de bornholmske fiskere er meget ærgerlig over, at fiskerne nu bliver opfordret til at blive ved kaj de kommende dage, fordi afregningspriserne på torsk ellers vil gå helt i bund. Han skulle selv have været af sted tidligt fredag morgen, men valgte at blive vej kajen.

- Det er jo så forbandet ulykkeligt, fordi det er nu, der kan tjenes nogle penge. Vi er på den årstid, hvor der er stabile vejrforhold; der er godt med fisk derude; fisken er i en god kondition – alle de ting, der siger, at vi bare skal komme af sted for at fange nogle fisk. Og så skal vi gå herinde og stampe kaj, lyder det fra Thomas Thomsen.

Han konstaterer, at fiskerne tidligere på året også lå ved kaj, og han har svært ved at forstå, hvordan de få fartøjer, der fisker øst af Bornholm kan gøre, at markedet for torsk er mættet. Han mener, der må være en anden forklaring, og at den findes i Norge.

Da tanker kan underbygges af, at Norges Sjømatråd netop har offentliggjort de seneste tal for eksporten af bl.a. torsk. Og i april blev der sat ny rekord for eksporten af fersk torsk til EU. Det er den forklaring, som Thomas Thomsen tror mest på, når de lave afregningspriser på Bornholm skal forklares.

- Og kan de virkelig få lov til at pumpe norsk torsk ned i EU, når der er fiskere hernede i EU, der virkelig bløder som en konsekvens af det, lyder det fra bornholmerformanden, der også påpeger, at fiskerne i Danmark ikke længere har mindsteprisordningen til at hjælpe dem.

- Vi risikerer jo, at fiskere må dreje nøglen om, fordi vi slet ikke kan matche de priser, der kommer fra Norge, siger Thomas Thomsen.

Læs også "Lave torskepriser sender bornholmere til kaj".

Flere Nyheder