Bornholmsk rejekoncern lander nyt rekordresultat

[caption id="attachment_7063" align="alignright" width="237"] Rejer fanget ved Canada og  Grønland er en af hovedaktiviteterne for Bornholmske Ocean P
17 jun 2016

[caption id="attachment_7063" align="alignright" width="237"]Rejer Rejer fanget ved Canada og  Grønland er en af hovedaktiviteterne for Bornholmske Ocean Prawns.  [/caption]

Bornholmske Ocean Prawns havde et yderst succesfuldt 2015, som bød på rekordstor indtjening.

Det fremgår af det netop offentliggjorte regnskab for koncernen, hvis primære fokus er fiskeaktiviteter, og inden for primært fiskeri af rejer og hellefisk ved Canada. Men også fiskeriet ved Grønland og Svalbard samt i Nord- og Østersøen tæller godt.

Selskabet, der ejer flere kæmpe trawlere, er stiftet og drives af øens måske driftigste erhvervsmand, Kristian Barslund Jensen. Han ejer også størstedelen af aktierne, men har dog gjort sine to sønner, Martin og Daniel, til medejere.

"Resultatet for koncernen har i 2015 mere end indfriede ledelsens forventninger som følge af godt fiskeri, højere salgspriser, gunstig udvikling i ejendomme, lavere oliepris og forbedringer i anden virksomhed," hedder det i årsberetningen.

Resultat efter skat blev på 125,6 mio. kr. mod 83,7 mio. kr. året før. Omsætningen steg fra 704 mio. kr. til 845 mio. kr. Balancesummen er på 1,1 mia. kr., og egenkapitalen udgjorde ved årets afslutning 728 mio. kr.

 

Flere Nyheder