Bredgaard Bådeværft flytter til Rødby Havn

[caption id="attachment_16058" align="aligncenter" width="620"] Pladsen omkring havnen i Sakskøbing er blevet for trang for Bredgaard Bådeværft, der f
03 jul 2017

[]

De nuværende lokaliteter på havnen i Sakskøbing er blevet for små for Bredgaard Bådeværft. Derfor har virksomheden nu besluttet sig for at flytte til Rødby Havn for at få plads til bedre faciliteter. Det er især de nuværende pladsforhold på land i hallen, der er blevet for små for Bredgaard Bådeværft, der lever af at bygge glasfiberbåde.

I de senere år er fiskefartøjerne, som de bygger, blevet større og større. Og det betyder, at de eksempelvis ikke kan sætte styrhuset på indenfor i hallens læ. Med en ny hal med en loftshøjde op til 10 meter bliver det muligt at færdiggøre under tag i fremtiden.

Hallen bliver på cirka 800 kvadratmeter og får en 10x10 meter port i den ene ende, så større fartøjer kan få monteret styrhuset indenfor. Hallen bliver fuldtisoleret, da arbejdet med glasfiber kræver en temperatur på 20 grader. Kajkanten kommer til at være 25-30 meter væk. Akkurat som i dag.

I forbindelse med byggeriet bliver der lavet et nyt snedkerværksted. Ikke så meget fordi der skal laves mere snedkerarbejde, men der skal også være plads til de eksterne håndværkere, der er arbejder på bådene.

Det er planen, at den nye hal skal stå færdig til efteråret.

Bliver i Sakskøbing

Det er en stor ordreindgang, der er årsag til at beslutningen om at flytte er taget. Men selvom værkstedet flyttes til Rødby Havn i løbet af efteråret, så beholdes lokalerne i Sakskøbing for netop også at have pladsen til rådighed.

Værftet har siden 1965 beskæftiget sig med bygning af både i glasfiber, og der er gennem tiden blev solgt mange joller til både danske, svenske, norske og tyske fiskere.

 

Flere Nyheder