Brexit-aftale er en positiv melding der giver arbejdsro

Storbritannien og EU har mandag 19. marts 2018 indgået aftale om en overgangsperiode for Brexit. Aftalen gælder frem til udgangen af 2020. For fisk
19 mar 2018

Storbritannien og EU har mandag 19. marts 2018 indgået aftale om en overgangsperiode for Brexit. Aftalen gælder frem til udgangen af 2020.

For fiskeriet betyder aftalen, at UK frem til udgangen af 2020 vil være omfattet af den fælles fiskeripolitik - og der vil være fuld adgang til britisk farvand samtidig med, at også fordelingen af kvoter vil være uændret.

- For dansk fiskeri er det en positiv udmelding, som vi har fået i dag. Aftalen giver arbejdsro. Vi har nu tid til at få en fiskeriforvaltning på plads, så vi også efter Brexit kan have et bæredygtigt fiskeri i Nordsøen, siger Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening PO.

Svend-Erik Andersen påpeger samtidig, at dagens udmelding også hænger sammen med EU’s forhandlingslinie.

- EU har sat fiskeriet højt på dagsordenen. Aftalen viser, at man i EU står sammen om at sikre EU-landenes – og derved danske - fiskeres historiske rettigheder:  og fortsat adgang til det, der efter Brexit vil være britisk farvand, påpeger Svend-Erik Andersen.

Endelig understreger Svend-Erik Andersen vigtigheden af, at overgangsperioden bruges til at fremtidssikre samarbejdet om fiskeriforvaltning i Nordsøen.

- Det er vigtigt, at vi allerede nu får trukket i arbejdstøjet og bruger kræfterne på fiskeriforvaltningen i Nordsøen efter Brexit. Den vundne tid skal bruges fornuftigt. Norge bør også inddrages i dette arbejde. Og det skal ikke være nogen hemmelighed, at en grundlæggende forudsætning for et fortsat bæredygtigt fiskeri i Nordsøen er en videreførelse af den fordeling af kvoterne for de vigtigste arter, som vi kender den i dag - sammen med fuld adgang til hinandens farvande, siger Svend-Erik Andersen.

Flere Nyheder