Brexit går ind i sin afgørende fase

For hver dag der går, kommer briternes farvel til EU tættere og tættere på. Vi går nu ind i den afgørende fase, lyder det fra formanden fra den Europæ
af Line Dalgaard Jensen
20 sep 2018

For hver dag der går, kommer briternes farvel til EU tættere og tættere på. Vi går nu ind i den afgørende fase, lyder det fra formanden fra den Europæiske Fiskerialliance, Gerard van Balsfoort, og det er vigtigere end nogensinde før, at de danske politikere har erhvervet højt på dagsordenen.

Derfor har formanden netop drøftet situationen med Niels Wichmann, der er direktør for Danmarks Fiskeriforening PO, Esben Sverdrup-Jensen, der er formand for DPPO, og fiskeriordfører Simon Kollerup (S), for hvem fiskeriets bekymring gjorde indtryk.

- Jeg vil gøre, hvad jeg kan for at sikre, at regeringen kæmper de danske fiskeres sag. Fiskeriet må ikke drukne i de komplicerede forhandlinger, derfor bør det være højt på regeringens dagsorden, siger Simon Kollerup:

- Jeg er opmærksom på, at Brexit kan få indflydelse på den kommende fiskeriaftale mellem EU og Norge. Jeg har tænkt mig at gå i dialog med regeringen for at sikre, at de gør, hvad de kan for at sikre, at Brexit ikke kommer til at stå i vejen for en ny EU-Norge aftale.

 

Flere Nyheder