Brislingefiskeriet er godt lige nu

[caption id="attachment_4783" align="aligncenter" width="620"] A 357 Hanne Due[/caption] Skipper Allan Aabenhus Nielsen er i øjeblikket i gang med
26 okt 2015

[caption id="attachment_4783" align="aligncenter" width="620"]A357 A 357 Hanne Due[/caption]

Skipper Allan Aabenhus Nielsen er i øjeblikket i gang med brislingefiskeriet i Nordsøen sammen med S 430 Well-Bank. Det har Fiskeri Tidende fået en snak med skipperen om.

- Det er faktisk godt fiskeri i øjeblikket, det må jeg sige. Vi ligger og slæber dobbelt med S 430 Well-Bank efter brisling, og det vi får op er helt rent – altså uden bifangst af nævneværdig betydning. Lige nu ligger vi og søger efter fisk, mens Well-Bank er i gang med at få fisken om bord. Vi skulle gerne have fyldt op inden i morgen, hvor de har meldt om en kraftig vestlig vind. Vores fartøjer er ikke store nok til at gå ud, når det bliver så dårligt vejr, fortæller skipper Allan Aabenhus Nielsen.

A 357 Hanne Due og S 430 Well-Bank lander altid fisken samme sted.

- De to fartøjer har en kapacitet på 200 tons, og vi lander det hele i Hvide Sande, hvorefter det bliver kørt op til FF Skagen. Og prisen er også helt fin. Den er lige steget til 1,80 kroner kiloet. Hvis vi kan komme ind med dagfrisk fisk og sælge den til minkfoder, får vi 1,85 kroner kiloet. Det er ikke dårligt, hvis man kan få 5 eller 10 øre mere for fisken, siger Allan Aabenhus Nielsen.

Skipper og den fire mand store besætning begyndte fiskeriet efter brisling 4. september. At det ikke skete før, er der en god forklaring på.

- Vi har ligget i havn i seks uger, hvor vi fik nyt hydraulik system og nyt spil. Det var planlagt i forbindelse med hovedsyn, men det var alligevel dårlig timing. Men det fungerer perfekt nu, og fiskeriet er godt, så det er bare med at klø på. Vi fortsætter så længe, vejret tillader det. Ellers må vi i Kattegat eller Skagerrak for at se, om vi kan finde brisling deroppe. Hvis det heller ikke går, rigger vi om til hummer og konsumfiskeri, så det går slag i slag, siger Allan Aabenhus Nielsen.

Flere Nyheder