Brislingefiskeriet går fint i Nordsøen

[caption id="attachment_11200" align="aligncenter" width="800"] L 226 Silje Hametner. Foto: Fiskerforum.dk/RCS[/caption] L 226 Silje Hametner har s
19 okt 2015

[caption id="attachment_11200" align="aligncenter" width="800"]L226 L 226 Silje Hametner. Foto: Fiskerforum.dk/RCS[/caption]

L 226 Silje Hametner har stævnen rettet mod Hvide Sande, da Fiskeri Tidende får fat i skipper Poul Degn til en snak om, hvordan fiskeriet efter brisling går i øjeblikket.

- Det går rigtig fint lige nu. Vi er på vej ind med 170 tons brisling, og vi har kun fisket en dag, så det ser ud til, at der er rigeligt med brisling derude. De 170 tons kom om bord efter tre slæb, så det er helt fint. Vi har været omkring 80 mil ude – vi tog afsted mandag eftermiddag, så fiskede vi tirsdag, og nu her kl. 10 onsdag nærmer vi os havnen i Hvide Sande, fortæller skipper Poul Degn.

Når L 226 Silje Hametner kommer i havn, er det kun for at lodse fisken og så tilbage på havet igen.

- Vi skal have lodset fisken hurtigst muligt, have is og proviant om bord, og så sejler vi ud igen i aften, regner jeg med. Vi sejler ud til den samme fangstplads igen. Det koster jo lidt at sejle så langt ud, så der skal gerne noget med hjem. Det er altid en balancegang, hvornår vi skal sejle ind igen. Vi har plads til 310 tons brisling, men de må jo heller ikke blive for gamle. Omvendt skal vi jo have fyldt godt op, så vi kan tjene nogle penge. Denne gang gav det lidt sig selv, da vi ikke havde mere is, men vi håber da, at det bliver lige så godt, eller måske bedre, når vi når ud til fangstpladsen igen, siger Poul Degn, som næsten kun lige har overtaget skippertjansen på L 226 Silje Hametner.

- Det er to en halv måned siden, jeg blev skipper på båden. Før det var jeg på en vindmøllebåd, men jeg har været fisker i 25 år før det, og da muligheden bød sig, var det bare med at slå til. Og jeg har bestemt ikke fortrudt, siger Poul Degn.

Flere Nyheder