Brislingerne er nemme at finde

[caption id="attachment_9352" align="aligncenter" width="620"] L 303 Ariadne losser i Thyborøn[/caption] L 303 Ariadne er torsdag morgen kommet til
28 aug 2016

[caption id="attachment_9352" align="aligncenter" width="620"]L 303 Ariadne losser tobis Thyborøn 14042015 L 303 Ariadne losser i Thyborøn[/caption]

L 303 Ariadne er torsdag morgen kommet tilbage til havnen i Thyborøn efter den seneste fangstrejse, hvor målet for fiskeriet var brisling. Da Fiskeri Tidende fanger skipper Tamme Bolt for en snak om fiskeriet her og nu, ligger fartøjet ved fiskemelsfabrikken TripleNine og venter på at det bliver tid for at losse fangsten. Der er lige nu godt gang i fiskeriet efter brisling, og L 303 Ariadne er ikke det eneste fartøj med brisling til Triplenine denne formiddag. Besætningen må derfor væbne sig med en smule tålmodighed inden, der kan blive losset til fiskemelsfabrikken.

- Losningen er blevet lidt forsinket, så vi får nok først losset sidst på dagen. Det bliver derfor nok først i nat, vi kommer af sted igen, fortæller Tamme Bolt. L 303 Ariadne har fisket efter brisling siden juli, og fiskeriet har være lidt op og ned.

- Denne fangstrejse har varet en uges tid, og vi har 950 tons brisling i lasten, siger Tamme Bolt, der beretter om mange brisling i havet, når der steames er de nemme at finde. Det er fine store fisk L 303 Ariadne har i lasten denne gang.

- Vi har tidligere oplevet at støde på meget yngel, og det er positivt. Men vi går jo efter det største udbytte, så flytter vi til pladser med større fisk, og dem kan vi heldigvis let finde, siger Tamme Bolt, der også jævnligt tager prøver af fangsten til brug for DTU Aqua. Fiskeriet lige nu er dagsfiskeri.

- Det er bedst i de lyse timer, og vi har to til tre træk om dagen alt efter, hvor mange fisk der render i trawlet, siger Tamme Bolt. Sensorer på trawlet fortæller besætningen, hvor mange brisling, der kommer i trawlet. Når der er losset tager L 303 Ariadne igen ud til fiskepladserne lidt mere en 100 sømil sydvest for Thyborøn, og det er planen for L 303 Ariadne, at der skal fiskes efter brisling resten af året.

Flere Nyheder