Bruttoomsætning er på niveau med rekordåret 2016

[caption id="attachment_15929" align="aligncenter" width="620"] Tobisfiskeriet har i år været med til at give en samlet bruttoomsætning ved det danske
16 aug 2017

[]

Sidste år var kunne de danske fiskere fremvise en samlet bruttoomsætning på rekordniveau, og efter årets første syv måneder tyder det på, at 2017 kommer til at matche rekordåret 2016. Bruttoomsætningen ved det danske fiskeri var i årets første syv måneder på 1.878,1 mio. kroner. Det er en lille nøk bedre end i fjor. Sammenlignet med samme periode sidste år er det en stigning på 1,5 procent, her lød omsætningen lød på 1.850,5 mio. kroner. Det viser tal Fiskeri Tidende har trukket i Landbrugs- og Fiskeristyrelsens afregningsregister.
Tallene dækker over, at bruttoomsætningen i konsumfiskeriet ikke er på højde med sidste år, ikke mindst fordi nogle fartøjer, der driver et blandet fiskeri, i april og maj især har været optaget af et fiskeri efter tobis og dermed ikke fanget så mange konsumfisk, det gælder ikke mindst rødspætter, som i fjor. Sidste år var der som de fleste bekendt en meget lav tobiskvote, der betød, at fartøjerne med et blandet et fiskeri forsatte i konsumfiskeriet. I år har der til gengæld været en historisk stor tobiskvote, og et efterfølgende forrygende fiskeri har været med til at sikre fremgangen i bruttoomsætningen. Sidste år var gode priser på konsumfisk også en afgørende faktor for fremgangen i bruttoomsætningen, og fiskerne kan glæde sig over, at den trend er fortsat i 2017, da den gennemsnitlige kilopris er steget fra 10,44 kroner sidste år til 11,66 kroner i år. En stigning på 12 procent sammenlignet med samme tidsrum sidste år.

 

Flere Nyheder