BSAC er bekymret over Østersøaftale for 2016

Det er ikke kun de danske fiskere, der er dybt bekymrede over den fiskeriaftale for Østersøen, som Ministerrådet indgik med EU-Kommissionen i slutning
05 Dec 2015

Det er ikke kun de danske fiskere, der er dybt bekymrede over den fiskeriaftale for Østersøen, som Ministerrådet indgik med EU-Kommissionen i slutningen af oktober. En lang række andre fiskeriorganisationer har nu via den Baltiske AC – forkortet til BSAC – givet udtryk for deres bekymring over for såvel EU-Kommissionen som EU-medlemslandene omkring Østersøen.

Det er sket i form af et brev, som formanden for BSAC, svenske Reine Johansson, i denne uge har sendt. Indholdet i brevet blev der forinden nået enighed om ved et bestyrelsesmøde i BSAC, der blev afholdt i København.

Læs: Der bliver fortsat arbejdet med at få ændret dele af fiskeriaftalen for 2016 i Østersøen

BSAC udtrykker især bekymring over beslutningen om at flytte og udvide lukkeperioden, så den i 2016 skal gælde for områderne 22 til 24 og vare fra midten af februar til slutningen af marts – altså i halvanden måned.

- Vores bekymring er, at denne beslutning blev taget sent på dagen og uden en videnskabelig begrundelse eller grundige overvejelser omkring konsekvenserne for fiskeriet – især for det kystnære fiskeri i Østersøen, lyder begrundelsen for at skrive brevet fra BSAC til bl.a. EU-Kommissionen.

Læs mere i Fiskeri Tidende, der udkommer lørdag den 5. december.

Flere Nyheder