Bundtrawl får ny dispensation ved Horns Rev 1

Der er grund til glæde over den dispensation, som Danmarks Fiskeriforening PO har landet i forbindelse med beskyttelseszonen, der er omkring det såkal
09 feb 2015

Der er grund til glæde over den dispensation, som Danmarks Fiskeriforening PO har landet i forbindelse med beskyttelseszonen, der er omkring det såkaldte forbindelseskabel til havmølleparken på Horns Rev 1. Den hidtidige dispensation udløb ved årsskiftet og er nu erstattet af en dispensation, der gælder frem til 2024.

- Jeg er så utrolig glad for, at det er lykkes for os at få aftalen i hus, fordi det betyder, at vi kan fortsætte fiskeriet uden problemer, siger formanden for Sydvestjysk Fiskeriforening, Jesper Juul Larsen.

Det er primært hesterejefiskerne, der har glæde af dispensationen, da forbindelseskablet går durk igennem nogle af deres vigtige fiskepladser langs den jyske vestkyst.

- Vi har overbevist kabelejerne og Søfartsstyrelsen om, at det er en god idé med dispensationen, fordi vi har nogle helt klare aftaler om proceduren, hvis vi skulle ramme kablet med vores redskaber. Det er til gavn for alle – både kabelejeren og fiskerne, så jeg mener, at det er en succeshistorie både for kabelejerne og for fiskerne, siger Jesper Juul Larsen.

Flere Nyheder