Carsoe A/S får ordre på ny rejefabrik

Det nordjyske firma, Carsoe A/S, skal levere en komplet rejefabrik til selskabet Niisa Trawl på Grønland. Selskabet er i gang med en nybygning, Regina
01 mar 2017

Det nordjyske firma, Carsoe A/S, skal levere en komplet rejefabrik til selskabet Niisa Trawl på Grønland. Selskabet er i gang med en nybygning, Regina C, på det spanske værft Metalships & Docks i Spanien.

Værftet skal levere ”Regina C”, så den er klar til fiskeri i slutningen af 2018. Ordren til Carsoe A/S følger lige efter en ordre fra Sikuaq Trawl, der netop har fået leveret trawleren ”Svend C”.

Dermed holdes der fast i samarbejdet mellem Carsoe A/S og familien Christensen på Grønland.

- Det er den 4. trawler, hvor vi leverer procesudstyr til familien Christensen, hvis vi tager i betragtning at vi har leveret til dem siden Carnitech-dagene. Faktisk har vi stadig nogle af de samme folk til at arbejde på proces-udstyret til den seneste trawler, siger CEO Mikkel Jacobsen, Carsoe A/S.

Den komplette fabrik installeres med en automatisk separation af bifangst, grading af rejer efter størrelse og kontinuerlig kogelinie. Rejerne vil efter kogning bliver frosset enten i en tunnel eller en horisontal fryser. Rejer bliver derefter sat på ”hotel” til senere pakning.

”Regina C” er primært udrustet til rejefiskeri, men den kan også anvendes til andet fiskeri.

Ordren er den 4. ud af 6 komplette fabrikker, som Carsoe A/S har indgået de seneste 12 måneder.

[]

 

 

Flere Nyheder