Conrad Hviid er godt tilfreds med tobissæsonen

Vejret er dejligt og vandet helt roligt i havnen i Thyborøn tirsdag aften ved 22-tiden, da L 854 Helle Ronny skal have losset omkring 400 tons tobis t
01 jul 2017

Vejret er dejligt og vandet helt roligt i havnen i Thyborøn tirsdag aften ved 22-tiden, da L 854 Helle Ronny skal have losset omkring 400 tons tobis til TripleNine. Skipper og ejer Conrad Hviid er i godt humør og inviterer inden for i styrhuset, mens der bliver gjort klar til losning. Han har også noget at have sit gode humør i, for det har været en god sæson indtil nu.

- Jeg har fisket i godt og vel 40 år nu, og jeg har aldrig set så mange tobis, som vi har set i år. Desværre har vi så også ligget meget i havn og ventet på at få losset – helt op til fem dage nogle gange. Og det er træls, når vi gerne vil ud på fiskepladserne igen hurtigst muligt, siger Conrad Hviid, mens losningen er i fuld gang.

Rinder ud

Normalt løber tobissæsonen til omkring Sankt Hans, og det er da også ved at tynde ud på de gode banker. På den netop overståede tur er det således ikke lykkedes for skipper at fylde lasten helt op med tobis.

- Vi har været i område 1 for at fiske, og vi har været ude en uge. Vi har omkring 400 tons med hjem. Så der er et stykke op til de 700 tons vi kan have med, når vi skal tænke på kvaliteten og muligheden for at køle hele lasten, siger Conrad Hviid.

- Vi har omkring 250 tons tilbage i område 1 og 1200 tons i område 2. Men det er blevet sværere at finde fisken, så man kan godt fornemme, at sæsonen er ved at rinde ud. Selv om vi selvfølgelig vil forsøge at fiske i område 2 for at se, om vi kan få nogle flere med hjem, fortsætter han.

Fornuftig pris

Der er omkring en halv time til midnat, og losningen har stået på i halvanden time. Fartøjet er begyndt at krænge en lille smule til bagbord, da lasten er blevet suget op i styrbords side.

Skipper er tilfreds med de afregningspriser, der har været på tobis i år.

- Da vi begyndte, var der meget lidt olie i fisken. Det blev heldigvis bedre – lige som det plejer, og så steg prisen også. Basisprisen har været fornuftig, og vi har da fået kvalitetstillæg for hver last, vi er kommet ind med. To gange har vi fået fuldt tillæg, men ellers har vi fået tillæg hver gang, siger Conrad Hviid, som naturligvis gerne havde beholdt sidste sæsons priser.

- Jeg havde da hellere set, at vi fik de to kroner kiloet, som prisen var sidste år, men det har jo altid gået op og ned med prisen på tobis. I år har det været en fornuftig pris – og når lejeprisen er betalt, er der stadig fornuftig økonomi i det, siger Conrad Hviid.

Med de faldende mængder ser det ud til, at de gode tobis togter rinder ud for i år. Men den store kvote har haft en positiv effekt for mange – ikke bare fiskerne.

Flere Nyheder