Cosmos Trawl bygger ny opbevaringshal til not i Hirtshals

[caption id="attachment_13671" align="aligncenter" width="620"] Cosmos Trawl bygger ny hal til opbevaring af not-redskaber.[/caption] Redskaberne t
31 maj 2016

[caption id="attachment_13671" align="aligncenter" width="620"]
Cosmos Trawl bygger ny hal til opbevaring af not-redskaber. Cosmos Trawl bygger ny hal til opbevaring af not-redskaber.[/caption]

Redskaberne til not-fiskeri er blevet større og det betyder, at behovet for opbevaringsplads også er øget. Derfor er vodbinderiet Cosmos Trawl i Hirtshals gået i gang med byggeriet af en 540 kvadratmeter hal med otte siloer til noter. Hver silo kan rumme en not, og der vil være plads til 285 kubikmeter i hver silo.

Det er et ønske fra rederierne, der anvender not til fiskeri, som er baggrunden for byggeriet. De større grejer har gjort, at en not ikke kunne være i de gamle siloer, og derfor blev den ofte skåret over for så igen at blive samlet, når den skulle i brug. Det gav merarbejde og ikke mindst større omkostninger.

Derfor har der også været stor interesse blandt rederierne for den nye mulighed. Seks ud af de otte siloer er således allerede udlejet.

Den nye hal bygges i umiddelbar forlængelse af den nuværende produktionshal i Hirtshals, og det betyder også at noten efter en tur i værkstedet kan gå direkte på lager i siloen.

Udover not arbejder Cosmos Trawl med andre typer af redskaber til fiskeriet, og her fortæller Thorlie Grønkjær, at optimismen i blandt fiskere og virksomheder også smitter af på vodbinderiet.

- Når fiskepriserne stiger, er fiskerne villige til at investere, og det kan vi mærke på Cosmos Trawl, siger Thorleif Grønkjær.

[caption id="attachment_13672" align="aligncenter" width="620"]Sådan kommer den færdige bygning til at se ud. Sådan kommer den færdige bygning til at se ud.[/caption]

Flere Nyheder