Dårligt fiskeri i denne uge

[caption id="attachment_14942" align="aligncenter" width="620"] HM 123 Ørnefjeld[/caption] Da HM 123 Ørnefjeld er på vej ind mod Hirtshals, ringer
27 nov 2016

[]

Da HM 123 Ørnefjeld er på vej ind mod Hirtshals, ringer Fiskeri Tidende til skipper Olavur Djurhuus for at få en snak om, hvordan fiskeriet går lige her og nu. Og det er en skipper, der ikke er helt tilfreds med ugens udbytte.

- Vi fisker jomfruhummer i Skagerrak – det gør vi sådan set hele året – men det ikke været godt fiskeri i denne uge. Så var det langt bedre i sidste uge, siger skipper Olavur Djurhuus, som også ejer fartøjet, som udover skipper tæller to mand.

Om fartøjet er ude en, to eller tre dage afhænger af, om de fanger jomfruhummer eller ej.

- Hvis det går godt med fangsten, så er vi kun ude en dag, men hvis der ikke er held med fiskeriet, kan vi godt blive ude to eller tre dage, siger Olavur Djurhuus, som er nogenlunde tilfreds med priserne i øjeblikket.

- Det er da rimelige priser lige nu. Sidst vi afregnede fik vi lidt over 70 kroner kiloet for de bedste jomfruhummer – det er i hvert fald bedre end i sommer, hvor vi var nede i 56-58 kroner kiloet.

På trods af, at fartøjet er hjemhørende i Hanstholm, er det Hirtshals, de besøger oftest, når fisken skal losses.

- Det hænger sammen med, at vi fisker i Skagerrak. Skulle vi sejle til Hanstholm hver gang, ville vi bruge så meget længere tid og meget mere brændstof. Så derfor lander vi som regel vores fisk i Hirtshals, siger Olavur Djurhuus.

Denne tur begyndte sent tirsdag aften og her onsdag aften er de på vej ind igen. Ikke fordi lasten er fyldt med jomfruhummer, men fordi vejret ikke er alt for godt.

- Det trækker op til dårligt vejr, så derfor sejler vi ind nu. hvis vejret tillader det, sejler vi ud i morgen igen, siger Olavur Djurhuus, som har fisket i 53 år efterhånden.

- Jeg har fisket siden jeg var 13 år – over helt Nordatlanten. Fra Canada over Grønland til Norge.

Flere Nyheder