Dårligt vejr, men fine priser

[caption id="attachment_14156" align="aligncenter" width="620"] HM 141 Pluto[/caption] Trawleren HM 141 Pluto ligger øst for Hanstholm og er ved at
14 aug 2016

[caption id="attachment_14156" align="aligncenter" width="620"]DSC_0196 HM 141 Pluto[/caption]

Trawleren HM 141 Pluto ligger øst for Hanstholm og er ved at gøre klar til dagens første træk, da Fiskeri Tidende får fat i skipper Kaj Christensen til en snak om, hvordan det går med fiskeriet i øjeblikket.

- Det har jo været skidt vejr, men de dage, hvor vejret har været til det, har det været godt fiskeri, hvor jeg hiver omkring 100 kilo rødspætter i timen. Det er mest 4’er størrelser jeg får med op, men priserne har været rimelige i år, så det hjælper da på det, siger skipper Kaj Christensen til Fiskeri Tidende.

Han har fisket i mange år efterhånden, den 71 årige skipper. De sidste 10 år har han været alene om bord.

- Det er vel 10 år siden, jeg begyndte med at fiske alene her på HM 141 Pluto. Dengang var det et garnfartøj, men for 6-7 år siden fik jeg lavet den om til trawl, og det er langt bedre, synes jeg. Sidste år fangede jeg da omkring 130 tons rødspætter på 103 fiskedage, så det er gået godt, siger Kaj Christensen.

Der er planlagt to træk i dag, hvorefter han vender stævnen hjem mod Hanstholm.

- Nu må vi se, om der kommer noget med op. De snurrevodsfiskere, der ligger her omkring, har da fået nogle fine fangster, men det er jo et helt andet fiskeri, så det er ikke ensbetydende med, at jeg fanger det store i dag. Men det er to træk i dag, og så sejler jeg mod Hanstholm igen, hvor jeg altid lander min fisk, siger skipper og beretter, at vejret lidt dikterer, hvor han fisker i øjeblikket.

- Med mit fartøj skal jeg ikke så langt ud, når det blæser, som det har gjort de seneste dage. Så det er mere her inde under land, jeg fisker lige nu. De har da heldigvis lovet lidt bedre vejr snart, siger Kaj Christensen og gør klar til

Flere Nyheder