Dan Jørgensen er klar med vækstinitiativer

Fødevareminister Dan Jørgensen har i dag lagt sine forslag til vækstinitiativer i fiskerierhvervet frem. Ministeren har i følge en pressemeddelelse fr
22 Apr 2015

Fødevareminister Dan Jørgensen har i dag lagt sine forslag til vækstinitiativer i fiskerierhvervet frem. Ministeren har i følge en pressemeddelelse fra Fødevareministeriet fokus på at styrke det bæredygtige fiskeri - i alt vil ministeren bruge 36 mio. kroner på at gennemføre initiativerne, fremgår det af pressemeddelelsen.

- Regeringen vil skabe vækst og arbejdspladser i fiskerierhvervet, og derfor er vi klar med 12 indsatser, der vil styrke fiskeriets udvikling i en bæredygtig retning. Der er et stort potentiale i den danske fiskerisektor, og det skal forløses, siger Dan Jørgensen i pressemeddelelsen.

Det bliver fremhævet af ministeriet, at de 12 initiativer kommer som en reaktion på den rapport - "Nye rammer; ny vækst - som fiskerierhvervene selv fremlagde i efteråret 2014. Her kommer erhvervene med 14 konkrete anbefalinger, der kan give markant vækst og som skal ses i sammenhæng med Regeringens egne vækstplaner for fødevareområdet.

Mens fiskerierhvervene i sin rapport har fokus på fx råvaregrundlaget, så lægger fødevareminister Dan Jørgensen med sine initiativer vægt på at styrke bæredygtigheden i fiskeriet - ikke mindst i lyset af det discardforbud, der allerede er implementeret i bl.a. Østersøen og fra årsskiftet bliver udvidet til også at omfatte Nordsøen, Skagerrak og Kattegat.

- Det er slut med at kaste gode spisefisk over bord, de skal fremover lande på middagsbordet. Men overgangen til de nye bæredygtige regler har givet fiskerne udfordringer, fordi deres net fx ikke er designet til at fiske målrettet. Derfor booster vi indsatsen med et tocifret millionbeløb i 2015, bl.a. til indkøb af selektive redskaber, siger Dan Jørgensen.

[button color="red" size="small" link="http://fvm.dk/fileadmin/user_upload/FVM.dk/Nyhedsfiler/Indsatskatalog.pdf" target="blank" ]Læs om ministerens 12 initiativer til vækst[/button]

[button color="blue" size="small" link="http://fiskeritidende.dk/?p=7850" target="blank" ]Læs om fiskerierhvervenes rapport fra 2014[/button]

Flere Nyheder