Danfish-aftale bringer nybygning til Skagen

[caption id="attachment_14454" align="aligncenter" width="620"] Grateful er nu på vej til Skagen for at blive udstyret til levering i juli 2017. Foto:
20 sep 2016

[]

Karstensens Skibsværft i Skagen skrev i forbindelse med Danfish-messen i 2015 under på en kontrakt omkring levering af nybygningen ”Grateful” til Skotland. Nu er første etape af byggeriet af ”Grateful” vel overstået på det polske værft, Nauta Ship Repair Yard i Gdansk. Fartøjet er netop blevet søsat og skal nu slæbes til Skagen.

Det pelagiske fartøj er 69,95 meter langt og er et søsterskib til ”Haugagut” som blev leveret til et norsk rederi i 2014. Bredden er 15 meter.

Fartøjet er dog i modsætning til ”Haugagut” udrustet med en azimuth thruster, fortæller værftet i en pressemeddelelse omkring søsætningen af fartøjet. Det skal nu slæbes til Skagen, hvor Karstensens Skibsværft står for den videre udrustning og aptering til levering i begyndelsen af juli 2017 til dens hjemhavn i Fraserburgh i Skotland.

”Grateful” har en MAK 9M32 motor med 4.500 kW og har et Scana Volda 2-speeds gear. Propelleren på 4200 mm i diameter leveres også af Scana Volda.

Der er tale om den syvende nybygning, som Nauta Ship Repair Yards nybygningsafdeling har i ordre pt.

[]

Flere Nyheder