Danmark og Sverige drøfter åbning i Kattegat

[caption id="attachment_12637" align="aligncenter" width="934"] Eva Kjer Hansen og Svend-Erik Bucht mødtes i Bruxelles.[/caption] Mandag mødtes den
16 feb 2016

[caption id="attachment_12637" align="aligncenter" width="934"]Eva Kjer Hansen og Svend-Erik Bucht mødtes i Bruxelles. Eva Kjer Hansen og Svend-Erik Bucht mødtes i Bruxelles.[/caption]

Mandag mødtes den danske Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen med sin svenske kollega på fiskeriområdet, Svend-Erik Bucht, i Bruxelles i forbindelse med ministerrådsmødet for landbrug- og fiskeri. Udover at mødet var et sædvanligt ministerrådsmøde så benyttede Eva Kjer Hansen også anledningen til at drøfte situationen omkring de lukkede områder i Kattegat.

Det var første gang, at den svenske minister fik forelagt situationen omkring Kattegat, hvor det ser meget lysere ud for torskebestanden, end da den danske og svenske minister i 2008 lukkede for fiskeriet i tre områder i Kattegat.

På baggrund af nye vurderinger knytter der sig nu et håb om, at det igen vil blive muligt i en eller anden form at fiske i det permanent lukkede område i Kattegat. Og det var i den anledning, at Eva Kjer Hansen mødtes med Svend-Erik Bucht.

- Jeg har haft en god snak med min svenske kollega, og jeg forklarede ham vores ønske om at få kigget på det lukkede område, nummer 3. Og det vil han gøre, fortæller Eva Kjer Hansen.

Med til Bruxelles havde Eva Kjer Hansen medbragt en række argumenter, og hun kunne på baggrund af de møder, der har været i arbejdsgruppen med danske og svenske biologer fortælle, at de mener, der godt kan åbnes op igen.

Hun oplevede en svensk minister, der lyttede. Men om det også i den sidste ende fører til en svensk åbning, ville hun ikke lægge sig fast på.

Nu bruger de to ministre tiden frem til det næste ministerrådsmøde den 14. marts på at få kigget sagen igennem,  og først derefter vil en eventuelt åbning komme på tale.

Flere Nyheder