Danmarks Fiskeriforening PO er tilfreds med kompensation

Østersøfiskerne er nu sikret en økonomisk kompensation for det store tab af torskekvote, der venter i 2017. Det er sket med aftalen om den nye Finansl
18 nov 2016

Østersøfiskerne er nu sikret en økonomisk kompensation for det store tab af torskekvote, der venter i 2017. Det er sket med aftalen om den nye Finanslov, hvor der er enighed om at afsætte 24 millioner kroner i kompensation til fiskerne.

Danmarks Fiskeriforening PO har fra vedtagelsen af kvoterne i Østersøen for 2017 krævet, at fiskerne i Østersøen skal have kompensation for, at de mister knap 60 procent af den nuværende torskekvote i den vestlige Østersø.

- Vi er tilfredse med, at der nu er en kompensation til fiskerne, og vi ser frem til, at ordningen kan komme i gang så hurtigt som muligt, siger formand Svend-Erik Andersen fra Danmarks Fiskeriforening PO.

Han vil nu hurtigst muligt have et møde med sin bestyrelse og ministeriet for at finde frem til, hvordan ordningen kan udmøntes i forhold til fiskerne.

Samtidig har formanden et tilbud til ministeriet, der oplyser, at man vil beholde en del af kompensationen i NaturErhvervstyrelsen for at kunne administrere ordningen.

- Hvis man i stedet overlader administrationen af ordningen til Danmarks Fiskeriforening PO, så gør vi det helt gratis, så vi sikrer, at der kommer så mange penge som muligt ud til fiskerne, tilføjer han.

Flere Nyheder