Danmarks Fiskeriforening: Vi blander os ikke i Thorupstrands organisering

[caption id="attachment_16876" align="aligncenter" width="620"] Thorupstrand fiskerne trækker stadig deres fartøjer på land. Arkivfoto: Renédandanell[
16 jan 2018

[caption id="attachment_16876" align="aligncenter" width="620"] Thorupstrand fiskerne trækker stadig deres fartøjer på land. Arkivfoto: Renédandanell[/caption]

Danmarks Fiskeriforening har fået tilsendt et åbent og kritisk brev vedrørende ejerskab og kontrol over kvoter med mere omkring Thorupstrand. Brevet er omtalt blandt andet på Fiskerforum. I brevet rettes der særligt et angreb på de virksomheder og aktiviteter, som er udgået fra Thomas Højrup.

På baggrund af offentliggørelsen udtaler Danmarks Fiskeriforening, at man ønsker ikke at kommentere på åbent brev om ejerskab og kontrol over kvoter m.m. omkring Thorupstrand.

”Det er op til vores medlemmer i Thorupstrand, hvordan de vil organisere sig. Det blander vi os ikke i. Men det er svært at se, at den vej, som man har valgt i Thorupstrand, skal definere hele dansk fiskeris fremtid. Fiskeriet er et erhverv og ikke et ”projekt”. Det forventer vi også politikkerne kan se, uanset hvilken baggrund de har,” lyder det fra Danmarks Fiskeriforening PO.

Danmarks Fiskeriforening PO ønsker derudover ikke at kommentere på sagen.

”Vi skal ikke vurdere, hvorvidt regler bliver efterlevet. Derfor skal vi heller ikke vurdere om brevets forfatter har ret i sine udsagn. Det er nu en gang myndighedernes opgave at sikre, at reglerne overholdes og at alle er lige for loven,” lyder det fra Danmarks Fiskeriforening PO.

 

Flere Nyheder