DanSea er langt fra Danmark

DanSea har fundet vej til DanFish messen i år, og selv om de to brødre – og ejere – Jesper og Lars Jensen er pæredanske, er de alligevel langt hjemmef
08 okt 2015

DanSea har fundet vej til DanFish messen i år, og selv om de to brødre – og ejere – Jesper og Lars Jensen er pæredanske, er de alligevel langt hjemmefra.

- Da vi solgte de sidste aktier i Cosmos Trawl, besluttede vi at flytte til Asien. Så vi åbnede DanSea i Hua Hin i Thailand for lidt over fire år siden. Der har vi kontor, og så har vi produktion i Bangladesh, hvor vi har et vodbinderi og et maskinværksted, fortæller Jesper Jensen, som også gerne medgiver, at han er langt hjemmefra.

- Ja vi har jo flyttet vores familier ud til Thailand, så man kan vel godt sige, at vi er langt hjemmefra lige nu. Men det er dejligt at være her igen og snakke med kunder og forretningsforbindelser.

For DanSea er messen i Aalborg mere at betragte som en service for de asiatiske besøgende, end det er med salg for øje.

- Vi er her på messen for at tage os af de asiatiske kunder, der kommer. Det er ikke, fordi vi har planer om at gå ind på det danske eller europæiske marked, siger Jesper Jensen.

De kulturelle forskelle kan være en hæmsko for danske virksomheder, der prøver at etablere sig i Asien.

- Kulturbarrieren kan være svær at tackle, men fordi vi flyttede derud, var det lettere for os at komme til at forstå kulturen. Og vi har da endnu ikke lavet nogle store brølere, som har kostet nogle handler, siger Jesper Jensen.

Flere Nyheder