Dansk Fisk blev vist fornemt frem

[caption id="attachment_16403" align="aligncenter" width="620"] Fiskeauktionen er en af de meget populære elementer på Fiskens Dag[/caption] - Kval
21 sep 2017

[]

- Kvaliteten af dansk fisk er høj. Og danske fiskere er nogle af de bedste i verden til at fange fisk på en bæredygtig måde, lød det fra den nye fiskeriminister Karen Ellemann, da hun åbnede Fiskens Dag på Rådhuspladsen i København i lørdags. Og hun kunne konstatere, at dansk fisk på dagen i den grad havde indtaget Rådhuspladsen. Det var Fiskebranchen og Danmarks Fiskeriforening PO der havde inviteret Københavnerne til at opleve, smage og røre ved den mangfoldighed af velsmagende fisk og skaldyr, som danske fiskere kan byde på.

Københavnerne mødte fiskere fra Thorsminde, Hanstholm og Skagen, der havde medbragt friskfangede fisk og skaldyr. Fiskerne fra Thorsminde bød på smagsprøver af stegt rødspætte. Hanstholmfiskerne bød på røget kulmule, som er en fisk, danskerne på det seneste for alvor har fået øjnene op som en lækker spisefisk. Fiskerne fra Skagen bød på søkogte rejer og jomfruhummer. Køerne, som hele dagen var lange til smagsprøverne, vidnede om, at dansk fisk og skaldyr faldt i Københavnernes smag. De bød også livligt på de fisk som Tommy Raabo Fischer fra Hav.dk havde under hammeren, da der var fiskeauktion på Rådhuspladsen.

Der var på Fiskens Dag også tænkt på de næste generationer, som gerne må blive bedre til at spise fisk end deres forældre. Hos MSC-Danmark lavede Karoline Trier sprøde madpakke-fiskefrikadeller sammen med børnene af bæredygtig kulmule. Generelt havde alle boderne tænkt frisk dansk fisk ind i lækre smagsprøver til glæde for de fremmødte.

 

2 gange om ugen
Et af målene med Fiskens Dag er da også at få os til at spise mere dansk fisk.

- Det er vigtigt. For vi er desværre ikke gode nok til at spise fisk, og de fleste af os ved det godt. Det kan en dag som i dag forhåbentlig ændre på, sagde Karen Ellemann, der selv ville gå foran med et godt eksempel.

- Som fiskeriminister vil jeg gerne prøve at leve op til anbefalingen om at spise fisk to gange om ugen, lovede Karen Ellemann.

Det vurderes, at mere end 10.000 var forbi Rådhuspladsen og fik inspiration til at spise dansk fisk.

- Det er min fornemmelse at det var en øjenåbner for mange, at opleve det brede udvalg af danskfanget fisk – f.eks mørksej, kulmule, torsk, rødspætte, havtaske, rødtunge….. arter som vi håber, at danskerne vil spise meget mere af i fremtiden. Samtidig var folk glade og positive, så dagen var en stor succes, siger Lone Marie Eriksen fra Fiskebranchen.

Flere Nyheder