Dansk fisk kommer i fokus på Food Festival i Aarhus i weekenden

[caption id="attachment_16297" align="aligncenter" width="790"] Mød de rigtige fiskere på Food Festival i Aarhus til en snak om fisken.[/caption] F
29 aug 2017

[]

Food Festivalen i Aarhus har eksisteret siden 2012, og lige fra begyndelsen har Danmarks Fiskeriforening PO sammen med lokale fiskeriforeninger været en meget synlig og populær aktør på festivalen. I år finder festivalen sted i dagene 1., 2. og 3. september på Tangkrogen i Aarhus. Heller ikke i 2017 bliver publikum snydt for møde fiskeriforeningen og de frivillige fra de lokale fiskeriforeninger, der vil præsentere dansk fisk, når det er bedst med smagsprøver og fortællinger, om hvordan fiskeriet foregår. Danmarks Fiskeriforening PO udgør kernen i det område af festivalen, som har fået navnet ”Havet” og som også huser fiskehandlere og producenter af fiskeprodukter.

Populært

Fiskeriets telt er en de meget populære steder på festivalen. De foregående år har teltet været stuvende fuldt med besøgende. Det glæder Lone Marie Eriksen fra Fiskebranchen under DFPO, der står for koordineringen af fiskeriets indsats på Food Festivalen, for fiskeriet har naturligvis en mission, når man lægger kræfter og energi i deltagelsen på festivalen.

- Det handler selvfølgelig primært, om at få danskerne til at få øjnene op for den store kvalitet danskfanget fisk har, og på den måde få den almindlige dansker til oftere at have danskfanget fisk på middagsbordet, siger Lone Marie Eriksen, der også glæder sig over at de lokale fiskeriforeninger fra Skagen, Strandby, Hirtshals, Thyborøn og Hvide Sande bakker talstærkt op om arrangementet.

Får større viden

Det gør fiskerne helt konkret ved at tilbyde smagsprøver på nogle af de danskfangede fisk, som kan være kendetegnende for deres hjemhavn. Samtidig har de mulighed for at fortælle om fiskene og fiskerierhvervet til de mange tusinde, som besøger fiskeriets telt i løbet af de tre dag festivalen varer.

- På den måde er Food Festvalen også med til at den almindelige dansker får en større viden og forståelse for fiskerierhvervet og den værdi det skaber. Fiskerne er stolte af deres erhverv og vil gerne fortælle om, det de går og laver til daglig, siger Lone Marie Eriksen.

I år får publikum, samtidig med de får en snak med fiskerne om dansk fiskeri, et bredt udvalg af smagsprøver fra havets spisekammer. Under festivalen serveres der smagsprøver på søkogte rejer, jomfruhummer, kulmule, sild og rødspætter. Der er derfor al mulig grund til at besøge fiskernes telt på årets Food Festival.

Af Lars Gammelgaard, journalist Fiskeri Tidende

Flere Nyheder