Dansk fisk skal helt frem i disken

 Netop nu er der sæson for en lang række gode danske fisk, og Fiskebranchen vil have detailhandlen til at hjælpe med at få forbrugerne til købe me
30 apr 2016

 Netop nu er der sæson for en lang række gode danske fisk, og Fiskebranchen vil have detailhandlen til at hjælpe med at få forbrugerne til købe mere danskfanget fisk

Som med så mange andre råvarer, så er der også perioder på året, hvor fisk er i sæson – det vil sige, at fisken smager bedst på bestemte tidspunkter af året. Netop nu er det blandt andre rødspætte, ising, mørksej, kulmule og blåmuslinger, der er i sæson, og som smager helt perfekt.

Det vil Fiskebranchen benytte sig af med en helt ny kampagne, der fra den 2. maj og tre uger frem skal få detailhandlen i Danmark til at slå på tromme for danskfanget fisk.

- Vi ved fra flere undersøgelser, at forbrugerne gerne vil have danskfanget fisk, og det vil vi gerne udnytte til at få detailhandlen til at gøre mere ud af at tilbyde danskfanget fisk, fortæller Lone Marie Eriksen, der er projektkoordinator i Fiskebranchen.

- Desværre er det ofte sådan i dag, at det primært er rødspætterne, der er danskfangede, mens de øvrige fisk i kølediskene er importerede. Det vil vi gerne have vendt rundt på, og det er oplagt at benytte fisk i sæson til det, forklarer hun.

God dialog

Konkret har Fiskebranchen booket en outdoor-detail-kampagne. Dertil vil man benytte sig af banner-annoncering på internettet samt Facebook til at få spredt budskabet om, at danske fisk i sæson bare smager bedre og er den bedste kvalitet.

- Vi har i lang tid været i en positiv dialog med supermarkederne om at få mere danskfanget fisk i sortimentet. Nu håber vi, at kampagnen vil skubbe mere til det – og vi har jo set, at der sker en udvikling, hvor danskfanget fisk får plads i kølediskene, siger Lone Marie Eriksen.

Hun henviser til, at COOP har indgået en aftale med kystfiskerne i Thorupstrand i Nordjylland om levering af friskfangede fisk. Men det skulle gerne blive til endnu mere, mener Lone Marie Eriksen, der understreger, at kunderne gerne vil have fisk, der er fanget af danske fiskere.

 

Flere Nyheder