Dansk fiskeri er andet end kvotekonger og kystfiskere

De seneste måneders omtale af dansk fiskeri har været præget af det politiske slagsmål om Fiskeripakken, der blev indgået af oppositionen i Folketinge
19 maj 2017

De seneste måneders omtale af dansk fiskeri har været præget af det politiske slagsmål om Fiskeripakken, der blev indgået af oppositionen i Folketinget uden om Regeringen. Og det har efterladt et indtryk i befolkningen af, at dansk fiskeri udgøres af enten kvotekonger eller kystfiskere.

Det billede tog formanden for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen, fat på, da han aflagde sin mundtlige beretning på foreningens årlige generalforsamling fredag på Hotel Vejlefjord.

- Det er et forkert billede af udviklingen og af fiskeriets situation, slog han fast fra talerstolen.

- Vel er der få personer – meget få – som har købt og betalt for mange fiskerettigheder, og vel er der mindre havne, som ikke har fiskeri længere. Men det er den store gruppe fartøjer i Danmarks Fiskeriforening, som er tilknyttet de mange lokalforeninger, der er rygraden i dansk fiskeri, fortalte han videre.

Han pointerede, at denne gruppe af fartøjsejere også har investeret i deres fiskeri – i kvoter og moderne fartøjer – og at det er sket for sikre virksomhedernes drift og udvikling. Og at det har været til gavn for dem selv, deres forhyrede fiskere og lokalsamfundene.

Han understregede samtidig, at netop Danmarks Fiskeriforening har fiskefartøjer fra alle fiskerier og i alle størrelser – fra de mindre til de store – blandt deres medlemmer.

- Vi repræsenterer mangfoldigheden i dansk fiskeri, sagde Svend-Erik Andersen.

Danmarks Fiskeriforening har 32 lokalforeninger som medlemmer samt 742 såkaldt fartøjsmedlemmer.

Flere Nyheder