Dansk Folkeparti freder minister

Dansk Folkeparti har netop afsluttet sit gruppemøde, og i følge partiets politiske ordfører, Peter Skaarup, så slipper Esben Lunde Larsen med en kraft
04 apr 2017

Dansk Folkeparti har netop afsluttet sit gruppemøde, og i følge partiets politiske ordfører, Peter Skaarup, så slipper Esben Lunde Larsen med en kraftig påtale for at have unddraget oplysninger for Folketinget.

- Vi har taget den undskyldning, som ministeren har givet overfor Folketinget - og også overfor os - til efterretning og konstaterer, at Regeringen vil føre den politik, som et flertal vil føre. Det har der nemlig været tvivl om indtil nu, lød det indledningsvist fra Peter Skaarup, da han kom ud efter et langt gruppemøde hos Dansk Folkeparti.

- Vi vil gerne kæmpe mod de her kvotekonger - altså en monopollignende situation indenfor dansk fiskeri - og Regeringen har meddelt, at det vil den gerne samarbejde med os om, så det er vi glade for, forklarede Peter Skaarup videre.

Han refererer videre til den pressemeddelelse, som Esben Lunde Larsen tidligere tirsdag sendte ud. Her undskyldte ministeren, at han har tilbageholdt oplysninger for oppositionen - oplysninger som de retmæssigt skulle have haft.

Peter Skaarup blev flere gange konfronteret med, at partiets fiskeriordfører Ib Poulsen flere gange har sagt, at ministeren har løjet, og at det vel bør føre til, at ministeren skal gå eller blive fjernet for ikke at have overholdt ministeransvarsloven. Men det afviste Peter Skaarup.

- Vi er nødt til at se fremad her og så se hvad det er ministeren har tænkt sig at gøre. Har man tænkt sig fra Regeringens side at følge det som et flertal i Folketinget siger, og der kan vi konstatere nu, at ministeren er indstillet på at gøre det. Han vil altså i virkeligheden føre vores fiskeripolitik, og det er vi altså glade for, lød det bl.a. fra Peter Skaarup.

Flere Nyheder