Dansk-hollandsk møde er udskudt til marts

[caption id="attachment_16855" align="aligncenter" width="620"] Hollandske bomtrawlere har været årsag til kritik, men der er samarbejde mellem Hollan
20 jan 2018

[]

Danmarks Fiskeriforening (DFPO) og den hollandske søsterorganisation VisNed har aftalt at mødes i DFPOs lokaler i Taulov den 30. januar 2018. Mødet er kommet i stand efter at der i efteråret var et par episoder med uoverensstemmelser mellem danske og hollandske fiskere.

Men nu har de hollandske fiskere meldt afbud til mødet på grund af stridighederne omkring pulsfiskeriet i EU. Derfor er det nu udskudt til en ny dato formentlig i marts måned.

- Vi har mange fælles interesser om fiskeriforvaltningen i Nordsøen og Skagerrak. Vi fisker på mange af de samme bestande, så det er kun naturligt, at vi også søger at finde ud af, hvordan vi kan undgå konflikter mellem danske og hollandske fiskere. Der er plads til både det hollandske og det danske fiskeri i Nordsøen og Skagerrak uden at man behøver at genere hinanden, men opstår der problemer mellem nogle fiskere, er det naturligt at vi i samarbejde finder en løsning i stedet for at blæse historien op i pressen, siger Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening.

DFPO og VisNed har generelt et godt samarbejde fx i NSAC og i forbindelse med Brexit. På mødet forventes både fiskeriet i Skagerrak og Nordsøen at blive diskuteret, men også emner som indførelse af landingspligt for rødspætter og andre fladfisk; det hollandske elektrofiskeri i den sydlige del af Nordsøen samt Brexit vil være på dagsorden.

Skrevet af Kenn Skau Fischer 

Historien er opdateret 26. januar 2018

Flere Nyheder