Danske farvande får nye arter

Klumpfisk på danske strande, en død sværdfisk og en 400 kilo tung blåfinnet tun. De danske farvande byder oftere og oftere på eksotiske fisk, der give
13 dec 2016

Klumpfisk på danske strande, en død sværdfisk og en 400 kilo tung blåfinnet tun. De danske farvande byder oftere og oftere på eksotiske fisk, der giver anledning til overvejelser om, hvorvidt der sker en tilflytning af fiskearter, der oprindeligt hører til i varmere og fjernere farvande.

- Der er helt bestemt sket nogle forskydninger og ændringer i forhold til, hvilke fisk vi ser og er vant til at se i de danske farvand. Inden for de seneste fire til fem år er besøg af eksotiske fisk som sværdfisk, tun og klumpfisk helt klart blevet mere hyppige, siger afdelingsleder på Den Blå Planet, Lars Skou Olsen, til mx.dk.
Han er ikke afvisende overfor, at nogle af arterne - som tun og sværdfisk - kan blive en fast del af den danske fauna.
Der er opbakning fra Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg, hvor museumsformidler Asbjørn Holm også ser det som en mulighed, at der kommer nye fisk i de danske farvande.
- Grænserne for udbredelsen af disse eksotiske arter rykker sig, så jeg mener helt bestemt, vi kommer til at se flere varmelskende arter heroppe i fremtiden, siger museumsformidler, Asbjørn Holm, til mx.dk.

Flere Nyheder