Danske fiskere kan igen lande laks over 5,5 kilo i Danmark

De danske laksefiskere i Østersøen kan fremover igen lande laks over 5,5 kilo i danske havne og til det danske marked. Det bliver formentlig udfaldet,
10 jun 2016

De danske laksefiskere i Østersøen kan fremover igen lande laks over 5,5 kilo i danske havne og til det danske marked. Det bliver formentlig udfaldet, efter at Fødevarestyrelsen har valgt følge en indstilling fra EU-Kommissionen.

Ændringen bliver formentlig indarbejdet, så den er klar til den forestående laksesæson, og det indebærer, at fiskerne fremover både trimmer laksen og fjerner maven på laksen. Ændringerne gælder dog kun for laks mellem 5,5 kilo og 7,9 kilo.

- Det har stor betydning for vores laksefiskere, fordi de nu slipper for at fare rundt til andre lande for at få afsat deres laks, siger formanden for Bornholms & Christianøs Fiskeriforening, Thomas Thomsen, til Fiskeri Tidende.

Hidtil har fiskerne i stedet for at lande og afsætte laksen i Danmark gjort det i andre lande; primært Sverige, hvor man godt må lande og afsætte laks på over 5,5 kilo.

 

- Det er jo noget, vi har kæmpet for vedholdende igennem mange år, og derfor er vi naturligvis glade for, at det nu ser ud til at ændre sig, siger Thomas Thomsen.

- Det er rart, at det nu har båret frugt, tilføjer han, mens han dog samtidig understreger vigtigheden af, at ændringerne allerede kommer til at virke fra sæsonstarten på fiskeriet i efteråret..

 

Flere Nyheder