Danske fiskere vil have kompensation for Østersøkvoter

De danske fiskere, der driver fiskeri i Østersøen, kan nu se frem til store tab på deres fiskeri, fordi Ministerrådet i EU har vedtaget en kvoteredukt
10 okt 2016

De danske fiskere, der driver fiskeri i Østersøen, kan nu se frem til store tab på deres fiskeri, fordi Ministerrådet i EU har vedtaget en kvotereduktion for 2017 på 55 procent sammenholdt med de nuværende kvoter.

Danmarks Fiskeriforening PO mener, at det skal føre til, at der bliver tilbudt kompensation til de danske fiskere, der ikke længere kan opretholde deres nuværende omsætning.

- Hvis fiskerne skal have en chance for at overleve, så skal der kompensation til, og fiskerne skal have vished for det meget hurtigt. For realiteterne er, at mange af dem ikke kan overleve med de nye kvoter for 2017, og så må politikerne til lommerne og sørge for, at de kan komme nogenlunde helskindet igennem de kommende år, siger Svend-Erik Andersen.

De tyske fiskere fik allerede sidste år tilbud om en kompensation, og de har angiveligt fået et lignende tilbud for 2017 på et møde for nogle uger siden. Ifølge tyske medier skulle det dreje sig om en samlet kompensationsordning på omkring 4 millioner Euro – det svarer til omkring 30-35 millioner danske kroner.

- Jeg vil ikke sætte noget beløb på for de danske fiskere, men der bliver tale om meget store tab, når man mister over halvdelen af den torskekvote, man fisker på nu. For en række af fiskerne er deres afhængighed af torsken så stor som 80-90 procent af deres samlede omsætning, så der skal en kompensation af en vis størrelse til, siger Svend-Erik Andersen.

 

Flere Nyheder