Danskerne vil have bæredygtige fisk og skaldyr

    [caption id="attachment_14284" align="aligncenter" width="881"] Et stort flertal af danskerne lægger vægt på at fisken er fanget b
17 mar 2017

 

 

[caption id="attachment_14284" align="aligncenter" width="881"] Et stort flertal af danskerne lægger vægt på at fisken er fanget bæredygtigt, men kun en mindre del hvad det blå MSC-mærke står for.[/caption]

Over to tredjedele af de forbrugere der spiser fisk mener, at vi skal spise fisk og skaldyr fra bæredygtige kilder. Men kun en tredjedel af forbrugerne ved, hvad det blå MSC-mærke står for. Det viser en undersøgelse Marine Stewardship Council, organisationen bag det blå MSC mærke for bæredygtigt fiskeri, har fået lavet. Undersøgelsen er lavet af det uafhængige analysebureau GlobeScan og er den største globale undersøgelse af forbrugernes holdning til fisk og skaldyr.

- Vi kan se at en stor del af forbrugerne ønsker at træffe et bæredygtigt valg når de køber fisk og skaldyr, men mange ved ikke hvordan. Vi vil derfor opfordre forbrugerne til at kigge efter det blå MSC mærke når de køber sild, rejer, rødspætter og andet godt til frokostbordet. MSC mærket er nemlig forbrugerens bedste garanti for at fisken er fra et bæredygtigt fiskeri, udtaler kommunikations- og marketingchef Majken Møller fra MSC Danmark på MSC.org.

81% af de adspurgte danskere siger at de køber fisk og skaldyr jævnligt. Ud af de 81% er:

  • 67 % enige i udsagnet at vi skal spise fisk og skaldyr fra bæredygtige kilder, for at redde verdenshavene.
  • 59 % enige i budskabet at producenters påstande om bæredygtighed skal mærkes af en uafhængig organisation.
  • 55 % foretrækker fisk og skaldyr med et miljømærke hvis det er muligt.

Men kun 36 % af de adspurgte danskere genkender MSC mærket og kun 31 % af de forbrugere der jævnligt køber fisk og skaldyr ved hvad mærket står for.

Tillid
Undersøgelsen viste også at forbrugerne har størst tillid til NGO’er og forskere når det kommer til at beskytte verdenshavene og lavest tillid til regeringer, store virksomheder, supermarkeder og medier.

Forbrugere der jævnligt køber fisk og skaldyr køber det oftest i supermarkeder (84%) og lokale fiskehandlere (40%).

De køber oftest frossen fisk eller skaldyr (55%), fisk på dåse eller glas (49%), færdigpakket frisk fisk (47%) eller frisk fisk fra en fiskedisk (41%).

Siden 2012 er antallet af bæredygtige fisk og skaldyrsprodukter med MSC mærkets blå fisk steget støt og i dag findes der mere end 1300 produkter i Danmark og mere end 24000 produkter globalt.

Flere Nyheder