DCE rapporterer om kraftigt iltsvind i september

[caption id="attachment_14591" align="aligncenter" width="486"] Kilde: DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi, Århus Universitet.[/caption] Ilt
04 okt 2016

[]

Iltsvindet i september måned er ikke set større siden 2009, skriver DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi, Århus Universitet. Det varme og vindstille vejr i september gjorde, at iltsvindet blev øget i de indre danske farvande.

Det viser iltsvindsrapporten for august-september 2016 fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi, Aarhus Universitet.

Midt i august var iltsvindet ikke særlig udbredt i de indre farvande. Det blev det til gengæld i september, viser målinger fra Vand- og Naturforvaltningen (SVANA). Både iltsvindets udbredelse og styrke er forøget markant, og bundvandet er iltfrit i de dybeste dele af mange af de værst ramte iltsvindsområder. Denne udvikling skyldes sandsynligvis en kombination af meget let omsætteligt organisk materiale samtidig med reduceret koncentration og tilførsel af ilt i bundvandet grundet høje temperaturer og svage vinde, hedder det i rapporten.

Flere Nyheder