De årlige fiskerundersøgelser stopper

Hver sommer siden 2002 er medlemmerne af Danmarks Fiskeriforening PO blevet bedt om at svare på en lang række spørgsmål om deres fiskeri i Nordsøen, S
26 Jun 2015

Hver sommer siden 2002 er medlemmerne af Danmarks Fiskeriforening PO blevet bedt om at svare på en lang række spørgsmål om deres fiskeri i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat. Men det sker ikke i år – fiskeriforening har nemlig besluttet, at tiden er løbet fra den årlige spørgeskemaundersøgelse, og derfor bliver skemaerne ikke sendt ud denne sommer.

Ifølge biolog i DFPO, Michael Andersen, har de årlige spørgeskemaundersøgelser været værdifulde og haft en stor effekt. Men man er kommet til et punkt, hvor der ikke længere er den samme effekt, ligesom det skorter mere og mere på opbakning fra fiskerne fra nogle af de øvrige lande – Skotland, England og Holland.

- På det grundlag har vi gjort op med os selv, at der ikke længere er grund til, at vi i Danmark går det her igennem én gang til, siger Michael Andersen, der understreger, at fiskernes svar har været meget værdifulde for arbejdet med biologerne fra fx ICES – Det Internationale Havundersøgelsesråd.

- Det har haft en meget positiv effekt på opfattelsen af erhvervets engagement, og det har også haft den effekt, at biologerne bliver tvunget til at sætte deres beregninger i relation til virkeligheden. Så på den måde har det været en stor succes, fortæller han.

Læs mere i Fiskeri Tidende fra den 27. juni.

Flere Nyheder