De britiske fiskere kan fremvise stor fremgang

[caption id="attachment_8083" align="aligncenter" width="620"] De skotske fartøjer stod for 63 procent af de britiske fangster sidste år[/caption]
27 jul 2017

[]

De britiske fiskere havde som de danske fiskere et godt 2016 med stor fremgang. Ifølge en ny rapport - The Economics of the UK Fishing Fleet - var 2016 det bedste år i otte år.

 

I 2016 steg indtjeningen i gennemsnit med 19 pct. i forhold til året før for de mere end 4500 britiske fiskefartøjer, som er med i rapporten. Den  samlede omsætning endte på knap 8,2 mia.  danske kroner. Den samlede bruttoomsætning for de danske fiskere lød på 3,7 mia. kroner sidste år.

De britiske fiskere har været begunstiget af de samme forhold som de danske fiskere, som har været højere priser på en række konsumfisk og lavere priser på brændstof.

- Det er nogle meget stærke tal for den britiske flåde. Stigningen i fiskeriindtægter og de fortsat lave brændstofpriser har spillet en central rolle i forhold til disse store resultater, og i 2016 var sektorens bidrag til økonomien på sit højeste niveau siden 2008, udtaler Arina Motova, der er seniorøkonom hos Seafish.

Det samlede driftsoverskud voksede 22 pct. til 1,7 mia. danske kroner stærkt påvirket af de øgede priser på fisk og en forbedret effektivitet på fiskefartøjerne. De britiske fiskere der havde direkte europæisk afsætning, havde også en fordel af den lavere kurs på det britiske pund. Det var med til at øge indtjeningen i det forgangne år, fremgår det af rapporten.

De britiske fartøjer landede i 2016 samlet 697.000 tons fisk, hviket var lidt lavere end 2015-fangsten på i alt 706.000 tons fisk. Fangsterne fra skibe hjemmehørende i skotske havne udgjorde i alt 63 pct. af den samlede fangst.

Blandt fiskearterne udgjorde makrel i alt 30 pct. af de landede mængder, og dermed var det klart den mest fiskede fisk.

 

Flere Nyheder