De dårlige dage er også gode

[caption id="attachment_9574" align="aligncenter" width="620"] L 526 Lonny Hedvig under losning af tobis[/caption] Der er stadig en del sømil tilba
18 May 2015

[caption id="attachment_9574" align="aligncenter" width="620"]l 526 L 526 Lonny Hedvig under losning af tobis[/caption]

Der er stadig en del sømil tilbage på vejen hjem til Thyborøn med en last af tobis, da Fiskeri Tidende fanger skipper René Schmidt på telefonen om bord på L 526 Lonny Hedvig tirsdag middag.

- Vi er i Thyborøn omkring midnat, efter vi har været nogle dage ved Doggerbanke i område 1, fortæller René Schmidt, der er ganske godt tilfreds med udbyttet af denne fangstrejse, som er ved at nærme sig sin afslutning.

- Vi har fisket i seks dage, og har 900 tons i lasten, siger René Schmidt. Han konstaterer, at fangstraterne har været fornuftige.

- Den bedste dag fik vi 200 tons, men vi var ikke lige heldige hver dag. Selvom vi synes, at det var dårligt med 120 tons en dag, så er det jo stadig godt, og 120 tons fisker vi gerne efter, siger René Schmidt. L 526 Lonny Hedvig fiskede på seks banker på fangstrejsen.

- Det positive er, at der var fisk på dem alle sammen. Det er fine tobis – ikke kæmpestore – men pæne størrelser, konstaterer René Schmidt, der også bemærker, at det er tegn på mange fisk, at fartøjerne er spredt godt ud i området.

- En dag lå vi fem skibe på en banke, og i går var det bare to. Det klumper sig ikke sammen med 30 både på et sted, fordi der er fisk på alle banker. Vi fisker meget spredt, siger René Schmidt, der ikke kommer af sted igen så hurtigt, som han kunne ønske sig.

- Vi har fået at vide, at der er godt 10.000 tons fisk foran os, og at vi ikke skal forvente at få losset før mandag. Selvfølgelig tripper vi efter at komme af sted igen, men der er mange fisk foran os, så vi håber bare på, at vi kan nå at komme af sted igen inden fiskeriet lukker i område 1, fordi kvoten er fisket op, siger René Schmidt, der vurderer at denne tobissæson er rigtig god.

- Ja, den fejler i hvert fald ikke noget, slår han fast.

 

Flere Nyheder