De danske fiskere indtager Rådhuspladsen

Stegte rødspætter, søkogte rejer, ovnbagt kulmule og lækre jomfruhummere. Sådan lyder menuen, når Danmarks Fiskeriforening inviterer til Fiskens Da
af Line Dalgaard Jensen
11 sep 2018

Stegte rødspætter, søkogte rejer, ovnbagt kulmule og lækre jomfruhummere.

Sådan lyder menuen, når Danmarks Fiskeriforening inviterer til Fiskens Dag lørdag d. 15. september på Rådhuspladsen i København. Her byder danske fiskere traditionen tro på smagsprøver og god stemning. Både fiskere fra Thorsminde, Skagen og Hanstholm er klar.

- Fiskerne stiller troligt op og gør en stor indsats for at vise, hvor gode råvarer de har. Dansk fanget fisk er af høj kvalitet, og det håber vi, at flere vil få øjnene op for til Fiskens Dag. Vi vil gerne have danskerne til at spise dansk fanget fisk oftere. Det er både sundt og bæredygtigt, siger Ivan Krarup Jensen, underdirektør i Danmark Fiskeriforening.

Bæredygtigburger og dansk sushi
Foruden fiskerne deltager en række andre fiskeglade aktører – fra fiskeforretningen hav.dk over Fiskeriskolen i Thyborøn til Tørfisk på scenen.

Også MSC er med, og de har i år taget Timm Vladimir under armen. Sammen byder de på børnevenlige og bæredygtige aktiviteter. I Timm Vladimirs Køkken kan børn bygge sin egen fiskeburger og lære om bæredygtighed hos MSC.

Og er man ikke til burger, så er der selvfølgelig sushi. WWF tager en street food truck med til Rådhuspladsen, og sammen med Letz Sushi laver de sushi. Og ikke kun med laks og tun, men af ”anderledes” og danske arter.

God markedsføring
Det bliver altså en dag i fiskens tegn, hvor der er rig mulighed for at få fortalt danskerne om dansk fiskeri.

- Fiskens Dag er med til, at den almindelige dansker får en større viden og forståelse for fiskerierhvervet, og den værdi erhvervet skaber. Fiskerne er stolte af deres erhverv og vil gerne fortælle om det, de går og laver til daglig, siger Ivan Krarup Jensen.

Sammen med Food Festival er Fiskens Dag de to største begivenheder på året, hvor Danmarks Fiskeriforening møder danskerne.

Flere Nyheder