De grønne kasser er første led i sporbarhed

Der er ikke mindre end 250.000 grønne fiskekasser fra Pack & Sea spredt ud over de danske fiskerihavne. Og de er faktisk det første led i kæden me
30 sep 2015

Der er ikke mindre end 250.000 grønne fiskekasser fra Pack & Sea spredt ud over de danske fiskerihavne. Og de er faktisk det første led i kæden med sporbarhed – fra fiskerne til forbrugerne.

Det sker med den såkaldte RFID tag, der giver mulighed for at lade oplysninger om fangst fangstdato, fangststed, art og hvad der ellers kan tænkes følge med kassen fra fartøjet og videre i kæden.

Op til den forrige DanFish messe havde Pack and Sea en nye tags i test, og de er nu ved at være at finde på størstedelen af kasserne.

- Vi er nået rigtig langt med at skifte til de nye tags siden sidste messe. For de koniske kasser er det omkring 80%. På Danmarkskasserne er vi lige knap så langt, fortæller Bent Kirk, der er direktør i kasseselskabet.

- Det største problem har faktisk været at finde en lim, der kan holde. Vaskehallerne bruger forskellig sæbe, der i nogen tilfælde indeholder et middel der opløser lim for at kunne få etiketter vasket af. Men det ser ud til at vi har fundet en lim, der kan holde de nye tags på kasserne. Det er en løsning, vi er helt tryg ved, siger Bent Kirk.

På DanFish viser Pack and Sea kasser med tags frem, men det er ikke hovedårsagen til, at kasseselskabet er med på messen.

- Vi ligger jo i Hanstholm, og vi har fiskere over hele landet, som vi ikke lige møder til daglig. Så DanFish er en god mulighed for at møde dem på en anden måde. De har på messen mulighed for at få en snak med os og stille os de spørgsmål, de måtte have omkring kasserne, siger Bent Kirk. Pack and Sea er stiftet af kasseudlejere i 10 danske fiskerihavne.

De 10 havne er Skagen, Strandby, Hirtshals, Hanstholm, Thyborøn, Thorsminde, Hvide Sande, Bønnerup, Grenå og Gilleleje.

 

Flere Nyheder