De landsdækkene medier vil ikke lytte til fakta

[caption id="attachment_17093" align="aligncenter" width="1259"] På generalforsamlingen i Thyborøn Havns Fiskeriforening fortalte folketingsmedlem Tho
12 mar 2018

[]

Der er stor forskel på den måde, som medierne har skrevet om fiskerikvoterne. Det forklarede venstres fiskeripolitiske ordfører Thomas Danielsen, da han fornylig gæstede Thyborøn Havns Fiskeriforenings generalforsamling. Her forklarede han, at de lokale medier har gået sagligt og fagligt til emnet, mens de landsdækkende medier har har været immune overfor saglige og faglige argumenter.

Når han har læst de landsdækkende medier, så er der ikke grænser for, hvor kriminelle både fiskerne og politikerne har været indenfor området.

- Der har været en tendens til, at man ikke har kunnet forstå, hvad der blev sagt. Hvis ikke ordet kvoter indgik i en sætning, så kunne journalisten selv flette det ind, sagde Thomas Danielsen.

Succeshistorierne

Baggrunden for hele historien om dansk fiskeri går helt tilbage til IOK´ens indførelse af Ritt Bjerregaard, og Thomas Danielen ærgrer sig over, at de mange succes-historier i fiskeriet ikke dukkede op. Både når vi kigger på hvor mange unge mennesker, der vil ind i fiskeriet, og der er kommet økonomi i fiskeriet.

- Man kommer ikke med hatten i hånden. Vi har faktisk lavet en model, der fungerer, fastslog Thomas Danielsen.

SMS´er

På den lokale generalforsamling i Venstre-foreningen havde Thomas Danielsen endda taget et udsnit af sms-korrespondancer med som bevis for, hvordan der meget ofte opstod misforståelser.

- Folk tror jo på det, journalisterne skriver, sagde Thomas Danielsen.

Han nævnte også et eksempel på en artikel, der slet ikke handlede om det, interviewet havde handlet om. Problemet var bare, at artiklen var skrevet før interviewet og den lå på nettet.

- Det forstår folk slet ikke. Og de forstår heller ikke, at det kan være svært at få en historie af nettet. Og dagen efter bliver den måske optrykt i avisen, hvor der bringes et citat om, at Venstres fiskeriordfører Thomas Danielsen mener, det bygger på en misforståelse. Og det er det, der kan komme med, sagde han og nævnte, at det har været en frygtelig debat, der har bygget på så megen uvidenhed og usandheder.

- Derfor skal mit politiske budskab også være undskyld. I er blevet taget som gidsler i den her debat. Der er skabt usikkerhed omkring jer, omkring organisationens troværdighed, Erhvervsfiskeriudvalget er blevet kriminaliseret. Der er nærmest ikke grænser for, hvad man galede efter, sagde Thomas Danielsen.

 

 

Flere Nyheder