De mange sorteringer giver pladsproblemer

Der er pladsmangel om bord på ND 153 Line Charlotte, når det handler om at leve op til de nye regler omkring discard og det lavere mindstemål i Østers
20 Jan 2015

ND 153 Line CharlotteDer er pladsmangel om bord på ND 153 Line Charlotte, når det handler om at leve op til de nye regler omkring discard og det lavere mindstemål i Østersøen. Tidligere var der 4-5 sorteringer, der foregår i kurve, men nu - efter første januar - er antallet øget til 7-8 stykker. Der er nemlig tale om, at den fisk, der før blev discardet, nu skal bringes med i land sorteret i kurve. Samtidig skal der også sættes en kurv af til de torsk, der er mellem 35 og 38 cm. De skal nemlig sorteres særskilt for at holde prisen på de øvrige sorteringer. Og de mange kurve skal stå plant på dækket.

- Vi kan ikke stable kurvene oven på hinanden for så vælter de. Så der er ikke så mange muligheder, siger Hans Henrik Theodorsen, skipper på ND 153 Line Charlotte.

Han får dermed mellem 7 og 8 sorteringer af fisk.

I starten af året har der ikke været den store andel af discard, Men han er bekymret for pladsen, når der for alvor kommer perioder, hvor der bliver fisk. Derfor håber han, at ordningen kunne lempes.

- Det var bedre, hvis vi måtte pille det af, og så søsætte det igen og skrive kiloene på. Det ville hjælpe os enormt med plads, konstaterer han.

 

Flere Nyheder