De vigtigste fiskerier er presset

Formanden for Hundested Fiskeriforening, Steen Jørgensen, havde svært ved at finde de positive vendinger frem, da han på foreningens ordinære generalf
01 Apr 2015

Formanden for Hundested Fiskeriforening, Steen Jørgensen, havde svært ved at finde de positive vendinger frem, da han på foreningens ordinære generalforsamling onsdag formiddag skulle gøre status for fiskeriet i 2014 og - navnlig - udsigterne for fiskeriet her i 2015.

Han fortalte, at der er to bestande, der har interesse for fiskerne i Hundested, og det er jomfruhummer og tunge. Og især tungefiskerne har det svært i indeværende år efter en reduktion af kvoten fra 2014 til 2015 på ikke mindre end 42 procent.

- Det rammer vores garnfiskere meget hårdt - også fordi de havde et sløjt år i 2014, konstaterede Steen Jørgensen.

I forhold til jomfruhummerfiskeriet er det ikke nødvendigvis kvoten, der er problemer med. Det er fortsat de lukkede områder i Kattegat, der giver masser af frustrationer for fiskerne, og han lagde ikke skjul på, at han har et stærkt håb om, at der snart bliver lukket op for de danske fiskere.

Samtidig gav han dog udtryk for glæde over, at der er meldinger om, at der kun bliver fisket på en brøkdel af bestanden af jomfruhummer.

- Angiveligt fisker vi kun på 7 procent af bestanden af jomfruhummer - resten af dem sidder på bunden, sagde han.

Læs mere fra generalforsamlingen i Fiskeri Tidende, der udkommer lørdag den 11. april.

Flere Nyheder