DEBAT: Fiskekvoter lukker ned for fiskeri af torsk

  [caption id="attachment_13074" align="alignright" width="200"] Ib Poulsen[/caption] Fiskeri Tidende har modtaget et indlæg fra Ib Poulsen
10 okt 2016

 

[caption id="attachment_13074" align="alignright" width="200"]Ib Poulsen Ib Poulsen[/caption]

Fiskeri Tidende har modtaget et indlæg fra Ib Poulsen, der er fiskeriordfører for Dansk Folkeparti.

EU er ude med snøren – igen; Denne gang har unionen i sin visdom fundet ud af, at torskebestanden ikke har det så godt i Østersøregionen. Derfor vil man i praksis lukke ned for fiskeri af torsk.

Og kvoterne skal beskæres dramatisk allerede fra 1. januar 2017.

Lige nu er der ministermøder i Luxembourg om det, man i realiteten kan kalde et torskestop. Og i Danmark bider fiskerne med rette negle som følge af EU’s seneste idé.

EU’s torskestop er i første omgang rettet mod februar og marts. Men risikoen for at blive ramt stort set i hele 2017 er overhængende. Derfor må den danske regering træde i karakter.

Fiskeriministeren må højst komme hjem fra EU med en reduktion – inklusive de lukkedage, som EU også vil diktere- på mellem 15-20 procent, og ikke de 88 procent reduktion af torskekvoterne, som der aktuelt er tale om.

Dansk Folkeparti vil desuden kræve, at fiskerne bliver kompenseret for det seneste angreb på deres levebrød.

Lad mig komme med et enkelt eksempel på, hvor alvorligt en nedsættelse af torskekvoterne vil ramme.

Eksempelvis vil fiskerihavne som Bagenkop og Kerteminde lukke ned i en periode på flere år. Sker det, er jeg bange for, at fiskerne ikke har økonomiske kræfter til at vende tilbage til deres erhverv.

 

Flere Nyheder