Dejligt, der er kommet MSC-mærke på torsken

  [caption id="attachment_13547" align="aligncenter" width="620"] HM 128 Borkumrif[/caption] Trawleren HM 128 Borkumrif har netop forladt H
17 sep 2016

 

[]

Trawleren HM 128 Borkumrif har netop forladt Hanstholm, da Fiskeri Tidende får fat i fiskeskipper og medejer af fartøjet, Flemming Nielsen til en snak om fiskeriet – også med tanke på, at der i forrige uge kom MSC-mærke på torsk fra Nordsøen og Skagerrak.

- De er lige sejlet for en time siden. De skal over i engelsk område østen om Shetlandsøerne og fiske efter torsk, kulmule og havtaske, blandt andet. Og selv om det tager halvandet døgn at komme derover, så gør vi det nu her, hvor vejret er med os. På den måde sparer vi lidt på vores havtaske kvote i norsk område, fortæller altså Flemming Nielsen, som ikke er så meget med ude og fiske mere.

- Jeg synes, at jeg har gjort mit nu, og så overlader det med glæde til min søn og medejer Dan Baatz Nielsen samt skipper Henrik Høyer, siger Flemming Nielsen, som naturligvis stadig følger med i, hvordan det går med fiskeriet.

- Jeg kan slet ikke lade være med at følge med. Og det er da dejligt, at der nu er kommet MSC-mærke på torsken i Nordsøen og Skagerrak. Jeg talte med auktionen tidligere i dag, som ikke endnu kan mærke prisforskel på torsken. Men det kom jo også kun lige i forrige uge, så det skal lige slå igennem først. Og så vidt jeg forstår på opkøberne, er de også tilfredse med MSC-mærket. Så det kan da godt ske, at vi ser nogle prisstigninger på sigt, siger Flemming Nielsen og nævner, at der også er andre måder, prisen på torsk kan stige.

- Det gode vejr har nu også indflydelse på prisen i øjeblikket. Der må gerne komme noget kuling, så priserne kan stige lidt. Men mon ikke også snart, efteråret sætter ind med kuling og ustadigt vejr. Det plejer det da at gøre, så jeg tror ikke i år bliver så meget anderledes, siger Flemming Nielsen.

Flere Nyheder